Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи в България обяви, че на 15

...
Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи в България обяви, че на 15
Коментари Харесай

Такситата пак плашат с "общонационален" протест

Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи в България разгласи, че на 15 декември стяга общонационален митинг. Причината за недоволството - нито една институция не обърнала внимание на листата с претенции, импортиран от сектора в на 26 ноември в  Министерския съвет, в министерство на превоза и на стопанската система и в Столичната община. 

Липсата на реакция е неприемлива, несъмнено, само че в тази ситуация ненапълно е разбираема, тъй като траксиметровият отрасъл сега спекулира с коронакризата, с цел да стартира отдавнашните си хрумвания за повишаване на услугите.  Абсурдното е, че притежателите на таксиметрови компании желаят от управляващите неща, които те самите могат и би трябвало да създадат.

Едно от исканията да вземем за пример е " съответни условия на труд " - само че не се схваща какви са тези условия и от кого чакат да ги  обезпечи?! Изискват още да им се обезпечат паник бутони - а въпросът е за какво до момента не са се обзавели с такива и кой съгласно тях  би трябвало да се погрижи.  Освен това упорстват за актуализиране на  цените - сякаш някой им е забранил да трансформират ставките. Такситата желаят да возят при следните цени: 2.10 лв. начална цена, такса 1.20 лева за километър денем и 1.50 през нощта, повикването да коства 2.10, а престоят - 0.42 лв. за минута. От тази " разбивка " излиза, че браншът напира страната да му сервира на тепсия картел - т.е. да му обезпечи идентични високи цени, а  водачите да могат да обясняват на клиентите, че е скъпо, тъй като страната по този начин е решила. 

Освен това такситата желаят цялостно отпадане на патентния налог за 2021 година Всъщност това е много нескромно предпочитание, защото за разлика от други бизнеси те не са спирали да работят и никой не е ограничавал активността им.

Нещо повече, таксиметровите компании желаят цялостно унищожаване на конкуренцията - напират за възбрана на модерните форми за образуване на превоз като " приложенията " МАКСИМ ", „ СПОДЕЛЕНО ПЪТУВАНЕ " И ДРУГИ ПОДОБНИ " (това е истинската дефиниция ".

Искат също общинските управляващи да сложат камери за видеонаблюдение на всяка стоянка и с изключение на това  да се забрани напълно на други коли да стопират тук-там, отредени за таксита (сега възбраната е единствено за паркиране), като за задачата бъдат сменени всички знаци. 

Списъкът с претенции приключва с ултиматум, който гласи буквално:

ОБЩИНАТА ДА НАСРОЧИ ИЗВЪНРЕДНА ОБЩИНСКА СЕСИЯ НАЙ-КЪСНО ДО 15 ДЕКЕМВРИ 2020 Г., НА КОЯТО ДА съдебна експертиза ГЛАСУВАТ ИСКАНИЯТА НА ТАКСИМЕТРОВИТЕ ВОДАЧИ.

 

Ако ултиматумът не бъде изпълнен, създателите предизвестяват, че във вторник по обяд  в София ще има  протестно автошествие, като колите ще се съберат през столичното кметство на ул. " Московска ". 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР